perjantai 13. tammikuuta 2012

Rasvaus ja puhdistus

Tarvoin tänään sellaisessa lumimyräkässä, että ihan kenkiä säälitti. Joten työpäivän jälkeen otin asiakseni kaivaa hoito-aineet kaapista ja huoltaa kengät uudemman kerran, jo niillä on sen verran syksyhuollon jälkeen tepasteltu.

Olen pieni kenkienhoitofriikki, joten kaapista löytyy jos jonkinlaista putelia. Jo lapsena muistan saaneeni aina 5 mk, jos puhdistin perheen kengät, ja meikämonnihan lankkas minkä ehti. Nyt pääsen työn puolesta ihastelemaan uusia aineita ja osallistumaan koulutuksiin sekä kerryttämään sekä kenkä - että hoitoainekokoelmaa. Alla putelit omasta kaapista.


Ensimmäisenä vasemmalla on Wet Blockerin ekologinen versio Waterstop. Waterstop kuuluu Wolyn uuteen Natura-sarjaan, jonka tuotteet ovat kasvipohjaisia eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja tai liuottimia. Waterstop sisältää avokadoöljyä ja se on tarkoitettu suoja-aineeksi kaikille nahoille ja tekstiilille. Muista suihkeista poiketen sitä voi sumuttaa myös sisätiloissa myrkyttömyyden takia. Itse sain tämän vastikään koulutuksesta enkä ole vielä ehtinyt sitä testaamaan. Onko teillä kokemuksia?

Wet Blocker on se perus hoitoaine, jota kenkämyyjät aina tarjoavat. Se sopii kaikille nahka -ja tekstiilityypeille, myös Gore Texille. Se estää rasvan, lian, kosteuden ja suolarantujen pääsyn nahkaan. Jos et mitään muuta jaksa kengillesi tehdä niin suihkuta edes tätä. Ja tee se ulkotiloissa.Combi Cleaner on minulle suht uusi tuttavuus. Se on hoitovaahto kaikentyyppiselle nahalle, tekokuiduille, tekstiileille ja synteettiselle nahalle. Se poistaa likaa, tahroja, suolareunoja ja palauttaa nahan väriä. Kokeilin tuotetta jo käytössä olleisiin kenkiin ja hyvin puhdistui! Mukana tuli kuvassa oleva sieni, johon laitoin kermavaahtomaista ainetta ja hinkkasin kenkiin. Myös nahkatakin reunuksesta lähti ikävä meikkivoide pois. Mukana oleva limettiöljy tuoksuu miedosti ja on vain plussaa.

 Lack (Liquid) Patenttia en ole vielä päässyt kokeilemaan, koska en omista yhtään kiiltonahkaista laukkua tai kenkää. Mikä vääryys. Töissä testasimme sitä yhteen kiiltonahkalaukkuun ja koostumus oli ihanan maitomainen ja hoitava. Aivan hyvä syy hankkia esimerkiksi nämä ihanuudet.

Fashion Leather Creamit ovat varmasti myös monelle tutut. Meillä nämä korvasi vihdoin miehen armeijasta jääneen kenkälankin, ehkä niilläkin on kuitenkin joku päiväys? Creameja on eri sävyisiä sekä täysin väritöntä. Ne hoitavat, suojaavat ja palauttavat pintanahkaisiin kenkiin väriä ja kiiltoa. Eli puhdista ensin nahka, levitä ohut ja tasainen kerros Creamia, anna kuivua esim. seuraavaan päivään ja kiillota (itselläni käytössä vanha pariton sukka, mutta voit hankkia myös tarkoitukseen sopivan liinan tai käyttää kenkäharjaa). Tuo kenkäharja etualalla tuli myös palkintona töistä enkä ole sitä vielä kiillotukseen kokeillut, eli testaukseen!

Sitten tulee mokkanahan paras kaveri eli Schwamm puhdistussieni. Kumimaisen pinnan avulla lähtee pölyt ja liat kengän pinnasta, mokasta muutenkin irtoaa varsinkin alussa väriä ja nukkaa, joka jää harjauksella sienen pintaan.

 Nyt omat lempparini, eli Perfect Gel hoitogeeli ja Kenkärasva. Geeli sopii pintanahan ja rasvanahan puhdistukseen, hoitoon ja värinparannukseen. Se myös tasoittaa naarmuja, eli jos sinulla on kengät, joiden tyyli on suht rouhea ja pinta rosoinen, tällä saat hieman siistimpää lookia sekä samalla suojausta kenkään. Kenkärasva taas on aivan ihanaa jo levittääkin. Se sisältää mehiläisvahaa ja suojaa ja hoitaa tehokkaasti pinta -ja rasvanahkaa. Kenkärasva tosin tummentaa hieman nahan väriä ja tekee mattamaisen pinnan nahkaan. Itse käytän molempien levitykseen joko sormia tai keittiösientä. Kenkärasvaa näytän myös näille ihanuuksille.

Miten te hoidatte kenkiänne? Jos tulee jotain kysyttävää kenkien tai muiden nahkatuotteiden hoidosta, yritän vastata parhaani mukaan. Lisätietoa saa myös täältä. Ja tämä ei ole maksettu mainos, itselläni on vain sattumalta ollut aina Wolyn tuotteita, kertokaa ihmeessä jos olette törmänneet muihin suositeltavan arvoisiin hoitoaineisiin! Ja jottei menisi ihan siivouksen puolelle, vuokrasin myös tämän ja tämän. Ihanaa perjantai-iltaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti